TEKST TEKST TEKST

Debatskabende Aktiviteter

Lørdag d. 20/10.18 Kl. 13:30
Debatarrangement: Mordet på JFK – Historien der ikke vil dø
v/ Thomas Ladegaard

Fredag den 22. november 1963 blev USA’s 35. præsident John Fitzgerald Kennedy myrdet ved et attentat på Dealey Plaza i Dallas. Mindre end halvanden time senere blev Lee Harvey Oswald anholdt og sigtet for attentatet og mordet på politibetjent J.D. Tippit.
Den formodede attentatmand nåede aldrig at blive stillet for en dommer. To døgn senere blev han myrdet af natklubejer Jack Ruby. Siden er fulgt to officielle undersøgelser og et utal af bøger og teorier, der alle har forsøgt at løse gåden om, hvem der myrdede JFK i Dallas.
Havde Warrenkommissionen ret i, at Lee Harvey Oswald var den enlige attentatmand? Eller stod der i virkeligheden en sammensværgelse bag en af alle tiders største mordgåder? Det er blandt de spørgsmål, der skal besvares i debatoplægget.
Tilmeldingsfrist: 05/10/18.

Lørdag d. 27/10.18 Kl. 14:15
Debatarrangement om ”Madame Butterfly”
v/ Carsten Bæk

Kom til debatarrangement hvor vi ser filmen om Giacomo Puccinis tragiske opera.
Er du ikke til opera, så bliver du det måske nu! Dette er Puccinis egen favorit. Carsten Bæk vil holde et debatoplæg og give indblik i samtiden for operaen og komponisten.
Kom med til en god debat om, hvorfor en historie om længsel, håb og selvopofrende kærlighed i Østens mystiske univers stadig er relevant.
Tilmeldingsfrist: 12/10/18.

Lørdag d. 03/11.18 Kl. 13:30
Debatarrangement: Udvandring til Amerika
v/ Claus Hagen Petersen

I slutningen af 1800-tallet udvandrede mere end 250.000 danskere til Amerika. Det svarede til godt 10% af landets daværende befolkning.
Hvorfor drog de afsted? Hvem var de? Hvor i landet kom de fra? Hvordan kom de derover, og hvordan gik det dem?
Claus Hagen Petersen prøver at give svarene. Han besøgte danske ”kolonier” i Amerika i 2001, som resulterede i en udsendelse på TV 2. Et fascinerende kapitel i Danmarkshistorien har fået en ny dimension i lyset af den aktuelle indvandrings- og flygtningedebat.
Tilmeldingsfrist: 26/10/18.

Lørdag d. 10/11.18 Kl. 13:30
Debatarrangement: Du bliver syg af at være sur
v/ cand.phil. Heidi Schønberg

Forskning viser, at negativitet avler negativitet. Hvis vi hver dag udsættes for mere end 30 minutters brok, kan vi tage skade af det. Negativitet findes overalt, og den smitter umærkeligt – vi ser fejl, problemer og hindringer i stedet for chancer og muligheder. Den sænker vores mentale udvikling, hæmmer kreativiteten og tapper os for energi.
Vær med i en spændende debat og få nogle tips til, hvordan du kan undgå at blive suget ind af omgivelsernes negativitet og i stedet komme ind i en positiv livsbane. Negativitet og fejlfinding er ikke andet end en dårlig vane, og vaner kan ændres. Jo mere positiv, du er, des mere positivt vil du tiltrække.
Tilmeldingsfrist: 20/10/18.

Lørdag d. 24/11.18 Kl. 14:15
Debatarrangement om Operafilmen: Tosca
v/ Carsten Bæk

Kom og oplev den dramatiske operafilm ‘Tosca’, en filmatisering af Puccini’s tragiske opera af samme navn. Handlingen finder sted i Rom i 1800 tallet, og historien er en stærk blanding af evigt aktuelle temaer som kærlighed, jalousi, bedrag og mord. Den skønne Tosca elsker kunstneren Mario, men efterstræbes af politichefen Scarpia, der hverken går af vejen for justitsmord, bedrageri eller drab for at erobre Tosca. Der er tale om et højspændt trekantsdrama. Tilsæt Puccinis enestående musik og smukke arier, og der er lagt op til en berigende eftermiddag. Før filmen holder Carsten Bæk debatoplæg om Puccini, og giver os et indblik i samtiden samt modtagelsen af ‘Tosca’. Vi vil under filmen debattere operaens tema og relatere handlingen til vores nutid.
Tilmeldingsfrist: 10/11/18.

 

Debatarrangementer

Der vil blive afholdt flere debatarrangementer. Nærmere information vil kunne findes på skolen.

Adresse for debataktiviteterne (hvis intet andet er angivet):
Den Grønne Dag- og Aftenskole
Collinsgade 8, kld. th.
2100 København Ø

Priser:
65 kr. for skolens elever
75 kr. for Støtteforeningens medlemmer
85 kr. for øvrige

Alle er velkomne. Interesserede bedes melde sig hurtigt på kontoret i Collinsgade 8, kld. th.