TEKST TEKST TEKST

 

Filmens Historie
Finn William Larsen 

Kina. D. 15.10

Zhang Yimou: "At leve" (1994)

Yiomou (f. 1951) er en af Kinas største instruktører. Debutterede med "De røde marker" 1987, og fik senere stor international succes med film som Jo Dou og Under den røde lygte.

Filmen "At leve" er fra 1994. Den spænder over godt 30 års moderne kinesisk historie. Om drømmen om et stille liv i en tid med store politiske omvæltninger. En både rørende og humoristisk film.

Hong Kong d. 29.10

John Woo: "The Killer"

Woo, f. 1948, er især kend for action- og politifilm. Men han er samtidig inspireret af melodramaer og af europæiske gangsterfilm.

The Killer (1989) er hans ultimative mesterværk. En gangster kommer til at skyde en kvinde, så hun mister synet. Han vil gøre alt for at gøre skaden god igen, hvilket føre meget kriminalitet med sig. Filmen byder på forrygende action, og skildrer også en slags skjult "venskab" mellem gangsteren, og den politimand, der forfølger ham gennem hele filmen.

Vietnam d. 26.11

Tony Bui "De 3 årstider"

3 historier fra det moderne Saigon, hvor vi følger fire forskellige skæbner:

Om den unge kvinde, der arbejder for den menneskesky, spedalske forfatter.
Om Hai, der kører cykeltaxa og bliver forelsket i en ambitiøs ung prostitueret. Han stiller op i et cykelløb for at vinde penge, så han kan tilbringe en nat med sin elskede. Og om tyggegummisælgeren Woody den amerikanske krigsveteran, der leder efter sin datter.

Japan d. 10.12

Yojiro Takita "Departures" 

Den unge Cellist, Daigo, må opgive sin karriere som cellist, flytte tilbage til sin hjemby, og påtage sig et nyt job, der er for tabubelagt til, at han tør fortælle sin kone om det. Filmen er humoristisk, og vandt en Oscar for årets bedste udenlandske film.

 

Mødested: Den Grønne Dag- og Aftenskole.
Pris: 408 kr. Delt. København og Frederiksberg.
        528 kr. Delt. Øvrige kommuner.


 

 

 

 


 

*Jeg erklærer samtidig på tro og love, at jeg har et handicap i forhold til undervisningen i emnet.

VIGTIGT! Da der ydes særlige tilskud til små hold, skal vi bruge din underskrift som dokumentation for, at du mener dig berettiget til at deltage på et sådant hold. Hvis du melder dig til via nettet, skal du næste gang du kommer på skolen underskrive tilmeldingen.

København og Frederiksberg kommuner yder tilskud til nedsat deltagerbetaling til personer bosat i kommunerne. Det drejer sig om:

  • Førtids- og folkepensionister
  • Dagpengemodtagere
  • Kontanthjælps- og efterlønsmodtagere
  • Lærlinge, der kan fremvise en underskrevet uddannelsesaftale
  • Studerende, der modtager SU

For at opnå nævnte tilskud skal der ved tilmelding afleveres gyldig dokumentation.