TEKST TEKST TEKST

Kunsthistorie 

Dansk kunst fra 1930 til i dag

Dette kursus har fokus på den danske kust fra 1930 og frem til i dag med udgangspunkt i nogle af de kunstnergrupperinger, der findes i perioden. Vi skal se nærmere på, hvad der er særligt for disse grupperinger, hvad der er deres kunstneriske projekt og ikke mindst se på værker af gruppernes kunstnere. Vi vil i fællesskab analysere og fortolke værker og se på, hvordan gruppernes kunstneriske projekt/ambitioner kommer til udtryk i deres værker.

Vi kommer bl.a. forbi Linien, Linien II, Cobra, Situationisterne, Fluxus, Eksskolen, Institut for Skalakunst, De Unge Vilde og runder af med tendenser i kunsten fra 1990´erne og frem.

Underviser: Mie Thorning Christensen

Hold.....Onsdage kl. 13.30 – 16.00.

Start: 8.1.. Slut: 25.3.2020. 27,5 lektioner.

Pris:   825 kr. Deltagere fra København og Frederiksberg.

Pris: 1.100 kr. Deltagere fra øvrige kommuner.

 

Fotografiets udvikling, historier og teori

Gennem hundredvis af år arbejdede kunstnere i dage eller uger for at skabe et billede af virkeligheden. Så kom fotografiet. Med ét var det muligt at fastfryse øjeblikket i et billede.

Denne kursusrække handler om fotografiets udvikling, historier og teorier siden dets opfindelse. Vi skal bl.a. se på, hvordan fotografiets to hovedgenrer, kunstfotografiet og dokumentarismen har udviklet sig med særlig fokus på kunstfotografiet og ikke mindst på, hvad der er karakteristisk for fotografiet i dag.

Underviser: Mie Thorning Christensen

Hold.....Onsdage kl. 13.30 – 16.00.

Start: 1.4. Slut: 24.6.2020. 30 lektioner. NB: ingen undervisning 8.4.

Pris:   900 kr. Deltagere fra København og Frederiksberg.

Pris: 1.200 kr. Deltagere fra øvrige kommuner.